بخش کشاورزی زنجان بیشترین سهم اشتغال را دارد - قیدار شهر جد پیامبراسلام
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره وب

لینک دوستان
جستجوی وب
برچسب‌ها وب
بخش کشاورزی زنجان بیشترین سهم اشتغال را دارد

بخش کشاورزی زنجان بیشترین سهم اشتغال را دارد و توسعه بهره‌وری این بخش موجب تعدیل این نرخ و کاهش سهم اشتغال در این بخش خواهد شد.

خبرگزاری فارس: بخش کشاورزی زنجان بیشترین سهم اشتغال را دارد

 

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، انتشار اطلاعات مرکز آمار ایران در مورد نرخ بیکاری و اشتغال در سطح کشور و همچنین در استان‌های مختلف گویای برخی واقعیات بخش اشتغال کشور است.

بسیاری از مردم نسبت به این آمار دچار تردید هستند و آمار واقعی را بیش از آن می‌دانند. باید گفت که این تردید شاید به نوعی درست باشد چرا که شاخص یک ساعت کار در هفته و شاغل محسوب شدن آن این آمار را با نوع تفکرات مردم در سطح شهرها و روستاها متمایز می‌کند.

زمانی که به تعاریف و شاخص‌های مرکز آمار ایران برای سنجش میزان بیکاری و اشتغال در کشور و استان زنجان نگاه می‌شود مشاهده می‌کنیم که سربازها و دانشجویان نیز جزو افراد شاغل محسوب می‌شوند. 

فارغ از تحلیل در زمینه شاخص‌های مبنایی مرکز آمار برای سنجش وضعیت بیکاران در سطح استان زنجان و کشور باید گفت استان زنجان یکی از استان‌هایی است که مطابق آخرین آمار ارائه شده در بخش نرخ بیکاری و سهم اشتغال دارای وضعیت مناسبی نبوده و بخش کشاورزی بیشترین سهم را در اشتغالزایی زنجانی‌ها داشته است.

آمار نشان می‌دهد نرخ بیکاری در استان زنجان در پاییز سال 92 به میزان 11.9 درصد بوده و بخش کشاورزی استان زنجان سهم  30.7 درصدی از اشتغالزایی را در استان دارد. 

این میزان در میانگین کشوری 17.5 درصد است! اختلاف 13 درصدی در سهم اشتغالزایی بخش کشاورزی کشور و استان به راحتی قابل چشم پوشی نیست. در کنار سهم بخش کشاورزی اشاره به سهم اشتغالزایی بخش صنعت و خدمات نیز حائز اهمیت است.

بخش صنعت استان سهم 32.8 درصد را از اشتغالزایی دارد. بخش خدمات نیز سهم 36.5 درصدی را دارد. این آمار گویای واقعیت تلخی است که مسئولان اقتصادی و متولیان اشتغال در استان زنجان باید نسبت به آن حساسیت لازم را داشته باشند.

* توسعه تکنولوژی توان اشتغالزایی بخش کشاورزی را خواهد گرفت

این حساسیت از این‌رو است که بخش کشاورزی با توجه به توسعه تکنولوژی در آن توان اشتغالزایی نخواهد داشت و توسعه و رشد بهره‌وری در این بخش در گرو توسعه و رشد تکنولوژی است و این امر به منزله کاهش به‌کارگیری نیروی انسانی در این بخش است.

محدودیت در منابع و ضرورت افزایش بهره‌وری با کمک تکنولوژی منجر به کاهش اشتغالزایی بخش کشاورزی استان در سال‌های آینده خواهد بود و این به منزله ضرورت توجه و اهتمام مسئولان برای افزایش سهم اشتغالزایی در بخش صنعت و خدمات است.

به نظر می‌رسد اگر صنعت ساختمان را از بخش صنعت استان جدا کنیم شاید این بخش سهم اشتغالزایی بسیاری پایین‌تری داشته باشد، چرا که اتکای اشتغال بخش صنعت استان نیز بیشتر بر صنعت ساختمان است.

حال باید پرسید وضعیت آمار فعلی در حوزه اشتغال استان و سهم بخش‌های مختلف در آن را باید چگونه ارزیابی کرد. شکی نیست که سال‌های آتی سال‌های بسیاری دشواری برای بخش اشتغال استان خواهد بود. دلیل آن حضور افراد جویای کار فعلی در بازار کار و افزوده شدن آمار بیکاران جدید خواهد بود.

این میزان تقاضا در حالی در بازار کار استان وجود خواهد داشت که در مورد عرضه کار برای آن‌ها با چالش‌های مهمی مواجه هستیم. اولین چالش وضعیت اعتبارات است که در حال حاضر تفاوتی در آن دیده نمی‌شود و با این میزان اعتبارات دولتی نمی‌توان سهم قابل توجهی را برای ایجاد اشتغال در استان پیش‌بینی کرد.

چالش دوم وابستگی زیاد اشتغال استان به بخش کشاورزی است که در سال‌های آتی باید از آن کاست چرا که با توجه به مسیر توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در کشور و استان سهم اشتغال در این بخش کاهش خواهد یافت.

 

چالش سوم رکود در بازار مسکن است که ذیل بخش صنعت در اشتغالزایی محسوب می‌شود. با توجه به وضعیت موجود در سال جاری نیز این بخش در رکود خواهد بود و رکود این بخش با توجه به سهم بالای اشتغال در استان موجب افزایش بیکاری و مشکلات جانبی خواهد بود.

* ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در زنجان در گرو رشد اقتصادی

برای رشد سهم اشتغال باید سهم بخش صنعت و خدمات را افزایش و از سهم کشاورزی کاست. برای تحقق این موضوع نیازمند رشد اقتصادی هستیم.

برای افزایش اشتغال و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در هر جامعه‌ای باید به رشد اقتصادی مناسب دست یافت و به ازای هر یک درصد رشد اقتصادی درصدی از بیکاران جامعه را به اشتغال رساند.

هرچند تولید ناخالص استان در سال اخیر و گذشته مشخص نیست اما برای افزایش سهم اشتغال بخش‌های صنعت و خدمات نیازمند رشد اقتصادی هستیم. اشتغال، متغیری است که تابع عوامل اقتصادی و غیر اقتصادی متعددی است. 

از میان عوامل اقتصادی نقش عواملی همچون سرمایه‌گذاری، رشد اقتصادی و صادرات می‌تواند چشم‌گیر‌تر باشد. در حال حاضر هزینه ایجاد هر شغل بین 20 تا 70 میلیون تومان است.

برای اشتغالزایی در سطح استان زنجان نیازمند اعتبارات قابل توجهی هستیم. این مشکل در سطح کشور نیز مطرح است و تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی در راستای تحقق اهداف اشتغال در استان نیز مورد تاکید استاندار واقع شده است.

به گفته وزیر کار، سالانه باید یک میلیون شغل جدید در کشور ایجاد شود و در سال‌های آیند رشد اقتصادی کشور باید دستکم به 6.5 درصد بالغ شود. وضعیت موجود نشان می‌دهد  استان زنجان برای تحقق اهداف اشتغال خود نیازمند منابع مالی زیادی است و توجه مدیریت استان به افزایش سهم سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ دولتی در کشور برای استان و همچنین حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی یکی از روش‌های مهم برای جذب سرمایه و ایجاد اشتغال است.

 

یکی از روش‌های مهمی که باید مورد تاکید باشد رونق کسب و کارهای خرد در سطح استان است. توسعه و رشد واحدها و بنگاه‌های صنعتی کوچک مقیاس هزینه کمی نیاز دارد و می‌تواند در تحقق اهداف اشتغال استان بسیار موثر باشد. استفاده از ظرفیت مغفول بخش تعاون نیز در برای رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری در استان راهگشا است و مدیریت عالی استان باید نسبت به آن توجه بیتشری نشان دهد.

 




تاریخ : چهارشنبه 93/2/10 | 6:32 صبح | نویسنده : یدالله نجفی | نظر


  • paper | قالب وبلاگ | فال حافظ
  • خرید لینک دائمی | ایران موزه